tirsdag 10. mai 2016


HJEMMREISE
DAG


Hei!!!
Nå har vi akkurat kommet hjem fra Al-Azhar moskeen, vi har bestemt oss for å at vi skal dra rett hjem til Norge i stedet for å dra til Asia og Oseania. Reisen vår ble ganske lang men veldig lærerik. Klokken er nå 12.00 og flyet vårt går        kl. 16.40 fra Kairo. Flyturen tar 6 timer og 30 minutter.

Hilsen Fiat & Farfar



AL-AZHAR MOSKE
DAG 3


                                                                                                                                                                                                            يا أنت Hei på arabisk


Nå har vært å besøkt Al-Azhar Moskeen. Moskeen er den eldste i Kairo og i hele Afrika, den ble bygd i år 642. Navnet kommer antageligvis fra datteren til Muhammed, Fatima.
Vi fikk være med på en muslimsk gudstjeneste, gudstjenesten er selve bønnen som utføres fem ganger om dagen. Det kan være hjemme, i moskeen, på jobb eller hvor ellers vi befinner oss. De fleste egyptere er muslimer, men det er to grupper muslimer, sunni- og sijamuslimer. Muslimene ble splitta når profeten Muhammed døde. Sunniene mente at den klokeste av tilhengere av Muhammed skulle overta, men sijaene mente at Ali, muhammeds fetter skulle arve makten. Nå er det Abu Bakr som er lederen av muslimene. Under krigen må 600-, 700- og 800- tallet ble 12 av lederne drept og sijaene mener at Allah skjuler han siste og en dag vi han komme å skape fred.